martes, 23 de octubre de 2012


SOM MAJORIA III

Julio Anguita
Estimades conciutadanes i estimats conciutadans:
En el dia en què es redacta aquesta comunicació (8 de juliol), superen de sobre la xifra de mil les persones que han emplenat la fitxa que amb anterioritat us demandàvem. En els correus i trucades rebudes es manifesten les següents preocupacions i demandes:

  1. Una queixa sobre l'estat de la Sanitat i Ensenyament publiques, així com una denúncia pels incompliments en Drets Socials i Llibertats ciutadanes.
  2. Un rebuig contundent de la corrupció alhora que denuncien amb duresa la manca de coherència entre el discurs polític i la seva aplicació pràctica en les institucions per part dels polítics.
  3. Una denúncia sobre que estem davant d'un frau generalitzat que beneficia uns pocs a la vegada que es produeix una involució política i social que afecta els nostres drets.
  4. Un clam a favor de la democratització i la transparència de totes les institucions i com a corol·lari de tot això que els ciutadans prenguin el control de les decisions.
  5. Una part gens menyspreable aposta pel laïcisme.
Al costat d'aquestes opinions hi ha crítiques de persones que no es decideixen a participar perquè addueixen que en la nostra proposta de participació per elaborar col·lectivament un programa, no figura el tema de la República.
Mentre aquestes comunicacions tenen lloc el Govern anuncia per aviat una nou i brutal retallada en prestacions i salaris alhora que revisa a l'alça l'IVA. Suposo que ja només uns pocs i unes poques segueixen pensant que hi ha sortida a aquesta situació dins de les pràctiques polítiques que tenen com a eix les eleccions i els partits polítics. Si el que estem veient, patint i en trànsit de més agreujament, no ens mou a la creació d'un front cívic que posi fi a aquest estat de coses, és que ja hem abandonat tota esperança.
És urgent l'extensió, consolidació i aprofundiment d'aquest incipient front cívic que estem començant a construir però precisament per ser urgent hem de treballar amb mètode, sentit del temps i rigor en els plantejaments.
Els desitjos, denúncies i peticions que se'ns manifesten només cobraran cos i força si en comptes de desitjar els fem cos dels nostres treballs i trobades amb altres. Recordem que l'essència d'aquesta operació és precisament donar a la ciutadania el protagonisme en l'elaboració i conseqüentment la força per fer-los realitat. Els canvis estan a les nostres mans si ens posem a treballar ja. Si comenceu a organitzar-vos aviat tindrem una xarxa d'esforços i projectes concrets. L'hora de les peticions al poder o a altres ha passat, la responsabilitat d'un canvi està en nosaltres. Organitzem-nos.
Vull recordar que els deu punts que tantes opinions han aixecat només són unes propostes que intenten provocar l'interès immediat dels més afectats per la situació, però que poden i han de ser perfeccionats, ampliats o substituïts pel treball dels ciutadans constituïts al front cívic .
Qui li impedeix a una persona que s'incorpori al treball d'elaboració col·lectiva, exposar en l'àmbit corresponent la seva opció republicana? Qui li impedeix comprovar en debat obert i democràtic el suport que la seva proposta té? Què declaració, document o proposta que fem des de Còrdova (per ara) pot substituir la feina del militant republicà? Per què no es comprova en el tall diari la conveniència, oportunitat i sentit de la immediatesa de qualsevol projecte? La situació d'extrema gravetat ha de prioritzar l'esforç en construir la força que faci possible una altra situació. Les apostes a llarg o mitjà termini han revalidar en el debat i col·laboració amb els altres. Recordem els continguts i mètode de la nostra proposta de front cívic.
En definitiva es tracta que tantes propostes i desitjos estiguin organitzats en un nosaltres. El front cívic no és la suma de voluntats personals sinó la manifestació organitzada del denominador comú que justifica la seva existència: un programa i la força necessària per imposar-lo. Des de l'àmbit local fins al nacional anirem construint.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deja tus comentarios