domingo, 12 de mayo de 2013

Preparació de l´Assemblea de Constitució del Frente Cívico Estatal dels propers 6 i 7 de juliol



El passat 27 d´abril, el Frente Cívico va celebrar a Córdova una assemblea preparatòria de l´Assemblea Constituent del Frente Cívico Estatal pels propers dies 6 i 7 de juliol que tindrà lloc a les rodalies de Madrid. Una de les seves actuals coordinadores, la companya Magdalena Martínez, va explicar que en aquests moments el Frente Cívico s´està aglutinant al voltant d´altres moviments com la Plataforma d´Afectats per la Hipoteca, i que el seu objectiu és “comenzar una movilización en torno a la deuda ilegítima”. Va explicar que es formaràn taules de treball i debat amb l´objectiu de fer una tasca pedagògica en la creació de conciència col.lectiva. L´Assemblea que se celebri a l´ estiu a Madrid concluirà amb una gran movilització.

Anguita va insistir que l´objectiu del Frente Cívico és aglutinar un “contrapoder” amb la  immensa majoria de ciutadans de tot tipus d´adscripció, a on no es pregunta "d´on vens" si no "cap a on vols anar" per a posteriorment plantejar la desobediència civil com a arma “contra el poder”. Aquestes armes sortirien de movilitzaciones pacífiques. Anguita va explicar que el Frente Cívico rebutja “totalmente la violencia” perquè “es gratuita” i perquè a més donaria arguments al Govern per infiltrar a policies en el moviment amb l´objectiu de reventar-lo. “Esto es ya muy viejo”, va insistir.

Per articular el “contrapoder”, Anguita va asegurar que la millor manera d´unir a la gent és la situació  actual del país. L´ex coordinador general de IU va parlar de “caos económico, social, político y ético”, i que en aquests moments la contestació a l´actual règim polític és  “generalizada”, malgrat que no unida. “El Gobierno y el poder carecen de consenso”, va insistir, a la vegada que va afegir que aquest, de moment, manté la situació controlada a conseqüència de“el miedo de la gente y por una visión inercial que existe” consistent a pensar que s´ha d´esperar que la crisi s´arregli.
Por la seva part, l´ ex secretari general de Alianza Popular a l´ època de Manuel Fraga, Jorge Verstrynge s´ha sumat al Frente Cívico per tres raons que va enumerar: “Aquí se piensa y mucho”, “aquí se intenta enlazar la lucha", “y se pretende además actuar, aunque más vale que actúe pronto”, va afegir.
Us deixem l´enllaç del video de la roda de prensa:
http://www.frentecivicosomosmayoria.es/rueda-de-prensa-gestora-estatal-27-de-abril/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deja tus comentarios