lunes, 24 de junio de 2013

La Marea Taronja organitza xerrada sobre les implicacions de la reforma de la LLei de Bases de Règim LocalA propòsit de la reforma de la "Ley de Bases
de Régimen Local" que vol portar a terme el Govern central, els companys i companyes de la MAREA TARONJA, treballadors i treballadores de Serveis Socials, vàren organitzar el passat 19 de juny al Centre Cívic de la Geltrú una xerrada en relació a la seva modificació i conseqüències.

La xerrada, on va col.laborar el Front Cívic, va ser conduïda per Toni Vilà, del grup de gestió i administració de polítiques socials i culturals de la Universitat de Girona. El punt clau d´aquesta reforma és la pèrdua de les competències atribuïdes als ajuntaments en relació a la gestió de les necesitats i atenció inmediata a les persones en risc d´exclusió social. Amb la reforma es pretén que les competències en aquest àmbit quedin reduides a la mera "evaluació i informació de situacions de necesitat i l´atenció inmediata a persones en situació o risc d´exclusió social.

Els serveis socials locals, de competència municipal, són l´estructura de gestió pública més propera que té la ciutadania per garantitzar l´accés als seus drets socials. La conseqüència de la reforma és l´augment i agravació de les situacions de risc i exclusió social, ja per si agravades per les actuals polítiques neoliberals.
No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deja tus comentarios