lunes, 24 de junio de 2013

La Marea Taronja organitza xerrada sobre les implicacions de la reforma de la LLei de Bases de Règim Local



A propòsit de la reforma de la "Ley de Bases
de Régimen Local" que vol portar a terme el Govern central, els companys i companyes de la MAREA TARONJA, treballadors i treballadores de Serveis Socials, vàren organitzar el passat 19 de juny al Centre Cívic de la Geltrú una xerrada en relació a la seva modificació i conseqüències.

La xerrada, on va col.laborar el Front Cívic, va ser conduïda per Toni Vilà, del grup de gestió i administració de polítiques socials i culturals de la Universitat de Girona. El punt clau d´aquesta reforma és la pèrdua de les competències atribuïdes als ajuntaments en relació a la gestió de les necesitats i atenció inmediata a les persones en risc d´exclusió social. Amb la reforma es pretén que les competències en aquest àmbit quedin reduides a la mera "evaluació i informació de situacions de necesitat i l´atenció inmediata a persones en situació o risc d´exclusió social.

Els serveis socials locals, de competència municipal, són l´estructura de gestió pública més propera que té la ciutadania per garantitzar l´accés als seus drets socials. La conseqüència de la reforma és l´augment i agravació de les situacions de risc i exclusió social, ja per si agravades per les actuals polítiques neoliberals.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deja tus comentarios