sábado, 14 de septiembre de 2013

JORNADES DE DEJUNI CONTRA LA POBRESA: RESCATEM LES PERSONES!!

La Comissió Promotora de la ILP per una RENDA GARANTIDA CIUTADANA convoca un DEJUNI des de la tarda del divendres 13 fins al diumenge 15 de setembre a la Plaça de Catalunya de Barcelona amb el propòsit d´ exigir que es compleixi l´ Estatut d´Autonomia, que en el seu article 24.3 diu: 


"Les persones o famílies que es trobin en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantitzada de ciutadania que els hi asseguri els mínims d´una vida digna".

 

Els objectius d´aquesta acció no-violenta són dos :

 

1 - La manifestació simbòlica de la necesària solidaritat ciutadana amb tots aquells que de manera més aguda pateixen els efectes de l´actual situació econòmica: aturats de llarga durada i sense subsidi, joves o dones que no troben feina o l´han perdut, desnonats víctimes financeres, nens i nenes poc alimentats.

  

2 - És també una denúncia, una lluita utilitzant el procediment de la no violència, contra totes aquelles administracions i autoritats amb responsabilitat que han decidit rescatar la banca i els banquers, perdonant el frau i amagant les seves estafes en lloc de protegir als ciutadans i les víctimes . 

 

En el marc del dejuni hi haurà espais de debat on s'abordaran els següents temes:

Divendres 13 setembre
19:00 - 20:30 hores: "Pobresa i desigualtat, alguns dels seus rostres"
20:30 - 22:00 hores: "Treballar menys per treballar tots/es"


Dissabte 14 setembre10:30 - 12:00 hores: "Immigració i pobresa "
12:00 - 13:30 hores: "Mesures d'urgència social: Dret al subministrament d'aigua, electricitat i gas"
17:30 - 19:00 hores: "Cooperativisme i economia solidària"
19:00 - 20:30 hores: "Dret a l'habitatge"


Diumenge 15 setembre
11:00 fins les 12:30 hores: "Participació ciutadana"

Ja han confirmat la seva participació com a ponents en els diversos espais Pilar Malla, Núria Carrera, Toni Barbara, Ramón Franquesa, Ricard Gomà, Arcadi Oliveres, Itziar González, Carlos Jiménez Vilarejo, Joan Majó, etc. També hi participaran representants dels moviments i organitzacions socials i de la ciutadania, així com dels grups parlamentaris i dels ajuntaments que donen suport a aquesta ILP.
 

Tothom serà benvingut, tant els que poden pasar els dos dies com tots aquells que simplemente vulguin acompanyar-nos durant una estona. Esperem que el dejuni, com a símbol de protesta i de solidaritat amb els més vulnerables, s´estengui progresivamente per tota Catalunya. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deja tus comentarios